Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ministerul rus al Apărării a anunțat o operațiune de regrupare a forțelor sale în Donbas

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 10.09.2022
Abonare
Ministerul rus al Apărării a decis să regrupeze trupele militare în raioanele Balakleia și Izium, potrivit unui anunț oficial.
CHIȘINĂU, 10 sept – Sputnik. „Trupele ruse din Balakleia și Izium s-au regrupat în direcția Donețk, pentru a atinge obiectivele operațiunii militare speciale de eliberare a Donbassului”, a declarat Ministerul Apărării de la Moscova.
„În acest scop, timp de trei zile a fost desfășurată o operațiune de restrângere și de transfer organizat al grupului de trupe Izium-Balaklea pe teritoriul RPD”, este menționat într-un comunicat al instituției.
Potrivit comunicatului, pentru implementarea acestor planuri au fost desfășurate „activități de distragere a atenției și demonstrative cu desemnarea acțiunilor reale ale trupelor”.
În comunicat mai este menționat că timp de trei zile au fost nimiciți peste două mii de luptători ucraineni și străini, precum și peste 100 de vehicule blindate și unități de artilerie, au fost distruse.
 M/T Hacı Telli petrol tankeri - Sputnik Moldova, 1920, 10.09.2022
Internațional
Petrolul rusesc, transportat către UE prin rute maritime ascunse
Fluxul de știri
0