Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Septembrie, luna remanierilor în Guvernul Gavrilița? Anunțul făcut de premier

Guvern - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2022
Abonare
Premierul Natalia Gavrlița anunță că în această lună ar putea avea loc mai multe remanieri atât în ministere, cât și în rândul instituțiilor și agențiilor din subordinea Executivului.
CHIȘINĂU, 9 sept – Sputnik. În perioada rece a anului, Republica Moldova va avea o componență actualizată a Guvernului. Despre acest lucru a anunțat premierul Natalia Gavrilița în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune.
Potrivit premierului, remanierile vor avea loc în luna septembrie, însă a evitat să spună care miniștri ar putea fi înlocuiți.
„Avem mai multe domenii unde sunt mai multe nemulțumiri sau unde lucrurile s-ar putea să se miște mai repede, dar avem și domenii unde sunt persoane mai potrivite pentru alte funcții. Vom veni pe parcurs cu aceste schimbări. Nu sunt miniștri care nu sunt profesioniști sau integri, este vorba de impulsionarea unor anumite activități și unui anumit set de aptitudini pe care să le aibă o persoană în momente de criză”, a spus Gavrilița.
Amintim că de la învestirea Guvernului Gavrilița, doi miniștri au plecat din funcții. La începutul lunii iulie, Viorel Gherciu a fost demis din funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, iar în locul său a fost numit Vladimir Bolea.
Cel de-al doilea ministru este de la Ministerul Mediului, Iuliana Cantaragiu, care a demisionat după ce premierul s-a arătat nemulțumită de faptul că site-ul lemne.md nu a fost încă lansat. Natalia Gavrilița a precizat însă că Iuliana Cantaragiu va asigura interimatul până la preluarea funcției de o altă persoană, menționând că există mai mulți candidați pentru această funcție.
Guvernul Gavrilița a fost învestit în august anul trecut.
Iuliana Cantaragiu - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2022
Politică
Ministrul Mediului, Iuliana Cantaragiu, și-a dat demisia
Fluxul de știri
0