Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministrul Mediului, Iuliana Cantaragiu, și-a dat demisia

© Photo : Twitter / UNDP MoldovaIuliana Cantaragiu
Iuliana Cantaragiu - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2022
Abonare
Iuliana Cantaragiu și-a depus cererea de demisie, după o prestație nereușită în fața presei, la 7 septembrie, după ședința Guvernului, unde a declarat că „nu vede o problemă în faptul că nu a reușit în timp să lanseze site-ul lemne.md și linia verde”.
CHIȘINĂU, 9 sept – Sputnik. Iuliana Cantaragiu a plecat de la șefia Ministerului Mediului. Anunțul a fost făcut joi de către Cantaragiu pe o rețea de socializare.
„Azi mi-am depus demisia din funcția de ministră a Mediului. A fost un an plin de muncă, reforme și proiecte. Am redat mediului ministerul comasat de guvernările anterioare. Am inițiat reforma agențiilor subordonate, care sper să fie finalizată până la sfârșitul acestui an (...) Sunt recunoscătoare echipei mele și celor care m-au susținut în această perioadă. Am avut oportunitatea unică să activez din poziția de decident și știu acum mai bine ce provocări și limitări stau în fața ministerului, de aceea urez mult succes, curaj și putere viitorului ministru”, a scris Cantaragiu.
Ulterior, premierul Natalia Gavrilița a acceptat demisia Iulianei Cantaragiu de la șefia Ministerului Mediului.
„Am acceptat azi demisia ministrei Mediului Iuliana Cantaragiu. I-am mulțumit pentru munca și dedicația ei în acest an în care a fost transformat modul în care e gestionat domeniul mediului în Republica Moldova”, a declarat Gavrilița.
Totodată, în cadrul unei emisiuni televizate, Gavrilița a comentat decizia ministrei Mediului de a pleca de la șefia ministerului.
„Am avut o discuție și decizia îi aparține. Am considerat că această decizie a doamnei, această cerere trebuie acceptată. Deocamdată doamna Cantaragiu rămâne în interimat și avem mai multe candidaturi și vom veni cât de curând posibil cu candidatul”, a declarat Natalia Gavrilița.
Amintim că Iuliana Cantaragiu a fost ministru al Mediului din 6 august 2021, atunci când Guvernul Gavriliţa a fost învestit. Este al doilea ministru din actuala garnitură guvernamentală care urmează a fi înlocuit. Pe 7 iulie, a fost revocat din funcţie ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Viorel Gherciu. În locul său a fost numit atunci Vladimir Bolea.
Vladimir Bolea - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2022
Republica Moldova
Noul ministru al agriculturii, Bolea, pare a fi mai sociabil și vorbește despre subvenții
Fluxul de știri
0