SUA va acorda ajutor militar Ucrainei și țărilor din Europa: Moldova este în listă

© Sputnik / Нина ЗотинаDolari americani
Dolari americani - Sputnik Moldova, 1920, 08.09.2022
Abonare
Secretarul de stat al SUA Anthony Blinken a sosit pe neașteptate la Kiev și a anunțat despre alocarea unui milion de dolari drept asistență militară pentru 18 țări, inclusiv Moldova și România.
CHIȘINAU, 8 sept - Sputnik. Ucraina și țările învecinate vor primi un pachet de asistență militară în valoare de peste 2 miliarde de dolari, a declarat joi secretarul de stat american Anthony Blinken, relatează RIA Novosti, cu referire la Associated Press.
Anterior, agenția a anunțat că Blinken a sosit pe 8 septembrie într-o vizită neanunțată la Kiev.
”Blinken a anunțat despre un nou ajutor militar important, în valoare de peste 2 miliarde de dolari pentru Ucraina și alte țări europene”, a informat agenția.
În cadrul întâlnirilor cu oficiali ucraineni, secretarul de stat american a comunicat că administrația președintelui SUA Joe Biden a informat Congresul despre intenția de a oferi asistență militară pe termen lung Ucrainei și „celor 18 vecini ai ei”, inclusiv țărilor NATO și partenerilor regionali de securitate.
Astfel, aproximativ 1 miliard de dolari în cadrul programului de acordare a asistenței financiare militare țărilor străine va fi direcționat pentru ajutorarea Ucrainei, jumătatea rămasă urmând să fie împărțită între Albania, Bosnia, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Georgia, Grecia, Kosovo, Letonia. , Lituania, Moldova, Muntenegru, Macedonia de Nord, Polonia, România, Slovacia și Slovenia.
Potrivit agenției, Washingtonul consideră că aceste țări ar fi „potențial expuse riscului unei viitoare agresiuni rusești”.
Ambasadorul cu misiuni speciale al MAE rus, Vitali Triapițin - Sputnik Moldova, 1920, 07.09.2022
Moldova și Rusia
Triapițin: Posibila apropiere a Moldovei de NATO trezește îngrijorare
Fluxul de știri
0