Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noul ministru al agriculturii, Bolea, pare a fi mai sociabil și vorbește despre subvenții

© Sputnik / Mihai CarausVladimir Bolea
Vladimir Bolea - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2022
Abonare
Noul ministru al agriculturii, Vladimir Bolea, pare a fi mai sociabil, vorbește despre subvenții, irigație și despre extinderea piețelor de export.
CHIȘINĂU, 10 iul – Sputnik. Noul ministru al Agriculturii, deputatul PAS Vladimir Bolea, a scris pe o rețea de socializare despre o vizită pe care a întreprins-o recent în raionul Soroca, pentru a participa la evenimentul „Ziua fructelor”, organizat în satul Racovăț.
Evenimentul, a menționat ministrul, a reunit zeci de producători agricoli și reprezentanți ai mediului de afaceri din toată țara.
„Am discutat cu agricultorii prezenți despre soluțiile pentru digitalizarea agriculturii și metodele moderne de protejare a suprafețelor agricole de diverse intemperii, despre subvenționarea agriculturii, irigarea terenurilor agricole și extinderea piețelor de export pentru fructele din Moldova”, a scris Bolea.
El a mai menționat că „sectorul agricol întâmpină multe provocări, în special în ultima perioadă, dar, prin politici bine gândite, vom crea o agricultură rezilientă”.
„De asemenea, în cadrul ședinței Legislativului din această săptămână a fost votat în ultima lectură proiectul de lege așteptat de agricultori. Astfel, persoanele care muncesc cu ziua nu își mai pierd statutul de șomer, munca lor va fi luată în calcul la plata pensiei, iar perioada în care zilierii pot face activități pentru același beneficiar a fost extinsă de la 90 la 120 de zile”, a mai scris ministrul.
Protest la Comrat contra creșterii prețurilor - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2022
Republica Moldova
În autonomia găgăuză a avut loc un miting împotriva creșterii prețurilor la alimente
Fluxul de știri
0