Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministrul Agriculturii se află într-o vizită la București: Cu cine s-a întâlnit

Vladimir Bolea - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare din Republica Moldova, Vladimir Iosif Bolea, se află în vizită în România. Cu prilejul acestei vizite s-a întâlnit cu premierul român, Nicolae Ciucă și cu mai mulți miniștri din cabinetul de la București.
Cu prilejul întâlnirii cu premierul român, oficialul din Republica Moldova a discutat despre posibilitățile stimulării și promovării exportului de produse agroalimentare din Republica Moldova pe piața românească, dar și stabilirea unor parteneriate economice între producătorii agricoli din Moldova și rețele comerciale din România.
De asemenea, ministrul Bolea a ținut să aprecieze ajutorul acordat de România Republicii Moldova pentru facilitarea accesului produselor alimentare pe piața comună europeană. În răspuns, premierul Ciucă a accentuat disponibilitatea României de a sprijini procesul de aderare la UE, inclusiv printr-o mai mare aplicare pe capitolul agricultură.
Totodată, Ciucă a dat asigurări de întreaga deschidere a autorităților românești pentru susținerea agricultorilor și fermierilor din Republica Moldova, afectați de embargoul impus de Federația Rusă.
De asemenea, cei doi oficiali au discutat și aspecte ce țin de organizarea și participarea la cel mai important eveniment agricol din România "Indagra", ce va avea loc în perioada 26-30 octombrie.
Tot ieri a avut o întrevedere cu ministrul Economiei din România, Florin Marian Spătaru. Discuțiile s-au axat pe identificarea unor proiecte comune ce ar spori cooperarea bilaterală privind procesarea alimentară, segment considerat prioritar pentru economiile ambelor state.
Ministrul de la Chișinău și-a expus viziunea de dezvoltare a industriei procesatoare în țara noastră, în contextul transformărilor tehnologice și ținând cont de tendințele globale. Acesta a primit asigurări că Republica Moldova poate miza pe sprijinul României de a dezvolta, în comun, proiecte de business, în acest sector.
Cei doi miniștri au trecut in revistă și actualele provocări logistice cu care se confruntă exportatorii de produse agroalimentare, confirmând importanța portului din Constanța în cadrul rețelei europene de transport și în vederea realizării activităților comerciale.
Iuliana Cantaragiu - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2022
Politică
Ministrul Mediului, Iuliana Cantaragiu, și-a dat demisia
Fluxul de știri
0