Politico: Putin i-a pus pe liderii europeni în fața adevărului amar

© Sputnik / Алексей Майшев / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 08.09.2022
Abonare
Politico: strategia președintelui rus Vladimir Putin va forța Europa să relaxeze sancțiunile.
CHIȘINĂU, 8 sept – Sputnik. Politica de succes a președintelui Rusiei, Vladimir Putin, a obligat Europa să înțeleagă că, mai devreme sau mai târziu, Occidentul va trebui să relaxeze sancțiunile anti-rusești, scrie Matthew Karnichnig pentru publicația Politico.
”Furtuna care se apropie pune liderii europeni în fața unui adevăr amar: în timp ce Rusia și Ucraina se luptă, Kremlinul își menține pozițiile în lupta împotriva Europei. Potrivit lui Karnichnig, un înalt oficial al Comisiei Europene a confirmat că „nu are nicio îndoială că Putin va câștiga în această privință”.
Autorul consideră că creșterea activismului protestatar în Uniunea Europeană indică asupra inevitabilității faptului că liderii europeni se vor confrunta cu apeluri puternice privind relaxarea sancțiunilor anti-rusești.
"Timpul - ca să nu mai vorbim de condițiile meteo - este de partea Moscovei. Deoarece temperaturile vor scădea în următoarele săptămâni și luni, pe măsură ce se iarna se apropie, europenii vor începe să simtă pe propria piele tot greul majorării prețurilor la gazele naturale", scrie jurnalistul.
Analistul amintește că, potrivit unui sondaj YouGov, locuitorii celor mai mari țări din regiune (Germania, Franța, Marea Britanie și Polonia) sunt îngrijorați acum mai mult de costul vieții, decât de conflictul din Ucraina.
Центрально-европейский газовый хаб в Баумгартене - Sputnik Moldova, 1920, 07.09.2022
Economie
Berbock avertizează că Europa se poate scinda din cauza deficitului de gaz
”În Franța, 40 la sută din populație ar susține revenirea mișcării ”vestele galbene” – protestele săptămânale furtunoase care au izbucnit în 2018 pentru obținerea a ceea ce organizatorii au numit „echitate economică”, concluzionează autorul în articol.
După începerea operațiunii speciale rusești în Ucraina, țările occidentale au impus sancțiuni împotriva Rusiei, în particular, la achiziționarea de resurse energetice. Președintele Vladimir Putin a declarat că politica de descurajare și slăbire este o strategie pe termen lung a Occidentului, iar măsurile restrictive au dat o lovitură gravă întregii economii globale.
Recep Tayyip Erdogan - Sputnik Moldova, 1920, 06.09.2022
Internațional
Occidentul culege roadele sancțiunilor împotriva lui Putin, a declarat Erdogan
Fluxul de știri
0