Percheziții la fostul deputat Dolință: Procuratura a venit cu detalii

© Sputnik / Евгений ПанасенкоCentrul Național Anticorupție
Centrul Național Anticorupție - Sputnik Moldova, 1920, 08.09.2022
Abonare
Procuratura Anticorupție a oferit informații despre rezultatul perchezițiilor efectuate la ex-deputatul socialist.
CHIȘINĂU, 8 sept – Sputnik. Procuratura Anticorupție a comunicat că joi, 8 septembrie, au fost efectuate percheziții la domiciliul și în mașinile unui fost deputat în Parlamentul Moldovei. Anterior, ofițerul de presă al Procuraturii Generale, Mariana Cerpec a confirmat că este vorba despre Ala Dolință.
După cum precizează procuratura, fostul deputat este vizat în cadrul cauzei penale de învinuire a ex-președintelui Republicii Moldova Igor Dodon.
”În rezultatul perchezițiilor efectuate au fost depistate si ridicate mai multe dispozitive informatice și înscrisuri de ciornă, care la fața locului s-a stabilit că au legătură cu circumstanțele cauzei penale și urmează a fi analizate în ansamblu cu alte probe administrate pe caz”, menționează Procuratura Anticorupție într-un comunicat.
Instituția a mai precizat că ”în acest moment fostului deputat nu i-a fost atribuită nici o calitate procesuală”, ea urmând să fie citată și audiată la Procuratură.
” În privința persoanei vizate, la această etapă a procesului penal, nu a fost aplicată nici o măsură procesuală de constrângere”, menționează Procuratura.
Despre rezultatele acțiunilor de urmărire penală pe caz, procurorii vor informa ulterior.
La mijlocul lunii iulie curent, Ala Dolinșă a depus o cerere privind retragere din partid și din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS). Textul declarației a apărut în presă, Dolință a invocat conflictul din Ucraina drept temei pentru acest demers. La vremea respectivă, PSRM nu a exclus să se exercite presiuni asupraAlei Dolință, iar textul declarației „nu corespunde stilului și retoricii ei”.
Прокуратура по борьбе с коррупцией - Sputnik Moldova, 1920, 20.08.2022
Politică
Ce au găsit procurorii în timpul perchezițiilor de la domiciliul contabilei PSRM
Fluxul de știri
0