Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Chestiunea gazelor: Șeful ”Moldovagaz” a explicat de ce intenționează să meargă în Rusia

© Sputnik / Mihai CarausȘeful SA „Moldovagaz” Vadim Ceban
Șeful SA „Moldovagaz” Vadim Ceban  - Sputnik Moldova, 1920, 08.09.2022
Abonare
Președintele consiliului de administrație al SA „Moldovagaz” a anunțat că intenționează să meargă la Sankt Petersburg pentru negocieri.
CHIȘINAU, 8 sept - Sputnik.Șeful SA „Moldovagaz” Vadim Ceban intenționează să meargă săptămâna viitoare la Sankt Petersburg pentru negocieri cu reprezentanții concernului rus „Gazprom”. El a anunțat despre aceasta miercuri, în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune local.
”Săptămâna viitoare mă deplasez la Sankt Petersburg. Voi avea discuții cu colegii de la ”Gazprom”, inclusiv cu domnul Miller ( șeful ”Gazprom” – n. red.), dacă evident se va găsi loc în agendă”, a declarat Ceban.
El a menționat că subiectul principal al discuțiilor va fi continuarea relațiilor contractuale după 1 octombrie.
”Este vorba de volumul de gaz, dar și despre anumite reorganizări care trebuie să aibă loc la ”Moldova gaz”. Sunt multe chestiuni în agenda discuțiilor. Voi menționa că trebuie timp pentru auditul care a fost comandat de către Guvern”, a precizat Vadim Ceban.
El a subliniat că în cadrul discuțiilor intenționează să apere interesele țării – „dar interesul este că avem gaze”.
Ministerul de Externe de la Moscova  - Sputnik Moldova, 1920, 06.09.2022
Moldova și Rusia
Moscova speră ca Chișinăul ca respecta întocmai contractul de livrare a gazelor rusești
Fluxul de știri
0