Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

OPEC+ va reduce producția de petrol

© SputnikIndustria petrolului
Industria petrolului  - Sputnik Moldova, 1920, 07.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
OPEC și țările aliate producătoare de petrol, inclusiv Rusia, au convenit luni să-și reducă livrările de petrol către economia mondială cu 100.000 de barili pe zi, pentru a susține scăderea prețurilor.
BUCUREŞTI, 7 sept – Sputnik, Doina Crainic. Grupul a declarat, într-un comunicat, că reducerea va începe din octombrie, reducând creșterea mai ales simbolică a aceleiași sume din septembrie și aducând aprovizionarea înapoi la nivelurile din august.
Potrivit grupului, creșterea din septembrie a fost doar pentru luna respectivă, iar membrii se poate întâlni din nou în orice moment pentru a aborda chestiunea evoluțiilor pieței.
Producătorii de petrol, în special Arabia Saudită, nu au urmat apelurile președintelui american Joe Biden de a pompa mai mult petrol pentru a reduce creșterea prețurilor la benzină. Totuşi, îngrijorările tot mai mari cu privire la scăderea cererii de petrol, parțial din cauza restricțiilor legate de Covid, au determinat scăderea preţurilor de la nivelurile ridicate din iunie de peste 120 de dolari pe baril la sub 100 de dolari pe baril.
Cea mai recentă inițiativă a G7 de a limita prețurile la exporturile rusești de petrol a intensificat, de asemenea, îngrijorările.
Prețurile petrolului au crescut în urma ştirii OPEC+, ceea ce a extins câștigurile anterioare. Contractele futures pentru țițeiul Brent, de referință internațională, au crescut cu 3,9%, până la 96,63 dolari pe baril, în timp ce contractele futures americane West Texas Intermediate (WTI) au crescut cu 3,6%, până la 90 dolari pe baril, potrivit RT.
Sondă de extragere a petrolului în Tatarstan  - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2022
Analize și opinii
Occidentul ar putea provoca o scumpire mare a petrolului în următoarele luni
Fluxul de știri
0