Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Occidentul ar putea provoca o scumpire mare a petrolului în următoarele luni

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Accesați arhiva multimediaSondă de extragere a petrolului în Tatarstan
Sondă de extragere a petrolului în Tatarstan  - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2022
Abonare
Plafonarea prețului petrolului rusesc de către unele țări ar putea să provoace scumpirea substanțială a acestuia, este de părere un expert rus.
BUCUREȘTI, 3 sept – Sputnik. În caz dacă Occidentul o să impună un plafon la prețul petrolului rusesc, Rusia o să reducă exporturile, iar asta o să agraveze deficitul de pe piața mondială, este de părere expertul rus în energetică Iuri Iușkov, citat de RT.
„În cazul introducerii unui plafon de preț, noi am spus că nu vom vinde petrol tuturor celor care se vor fi alăturat acestor restricții. Drept urmare, tot restul petrolului din lume va costa 150-200 de dolari barilul”, a declarat expertul.
Totodată, Iuşkov a subliniat că sunt și alți cumpărători mari - China şi India. Aceste țări nu își doresc resurse energetice scumpe și, prin urmare, nu este interesul lor să adere la aceste restricții.
Fluxul de știri
0