Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova a răspuns propunerii lui Truss de a sechestra bunurile Rusiei

© Sputnik / Сергей ПятаковSerghe Beleaev, directorul celui de-al doilea departament european al Ministerului de Externe al Rusiei
Serghe Beleaev, directorul celui de-al doilea departament european al Ministerului de Externe al Rusiei - Sputnik Moldova, 1920, 07.09.2022
Abonare
Diplomat rus Beleaev a spus că ideea de a sechestra bunurile rusești ar putea duce la instabilitate în Marea Britanie.
CHIȘINĂU, 7 sept – Sputnik. Implementarea ideii ministrului de externe și viitorului prim-ministru britanic Liz Truss de a sechestra bunurile rusești înghețate ar putea duce la fuga de capital și la instabilitate în regatul însuși, a declarat Sergey Belyaev, directorul celui de-al doilea departament european al Ministerului de Externe al Rusiei. într-un interviu acordat RIA Novosti.
Implementarea ideii ministrului de Externe și viitorului prim-ministru britanic Liz Truss de a sechestra bunurile rusești înghețate ar putea duce la fuga de capital și la instabilitate în marea Britanie însăși, a declarat Serghei Beleaev, directorul celui de-al doilea departament european al Ministerului de Externe al Rusiei, într-un interviu acordat RIA Novosti.
„Ar trebui să se țină cont atât de lipsa de temeiuri legale pentru un astfel de pas, pe care, de altfel, avocații britanici l-au recunoscut deja ca atare, cât și de consecințele dezastruoase ale unor astfel de acțiuni asupra reputației și statutului Marii Britanii ca centru financiar internațional. Este evident că orice sechestru de active motivat politic va determina aproape inevitabil investitorii străini să fugă din jurisdicția britanică: dacă unii sunt jefuiți acolo, atunci unde sunt garanțiile că alții nu li se va întâmpla la fel?", a spus el.
Anterior, Truss a spus că autoritățile britanice iau în considerare posibilitatea confiscării bunurilor rusești înghețate pentru a le transfera în Ucraina.
Diplomatul rus a spus că o astfel de politică este necugetată. În opinia sa, acest lucru este riscă să degenereze pentru inițiatorii ei „într-o explozie socială, proteste în masă și instabilitate politică internă în Marea Britanie”.
După începerea operațiunii speciale rusești în Ucraina, țările occidentale au impus o serie de sancțiuni dure împotriva Rusiei, inclusiv înghețarea a aproximativ jumătate din rezervele valutare ale țării - aproximativ 300 de miliarde de dolari. După cum a declarat în aprilie șefa Băncii Centrale, Elvira Nabiullina, Moscova va contesta acest lucru în instanțe.
Președintele Vladimir Putin a spus că politica de descurajare și slăbire a Rusiei este o strategie pe termen lung pentru Occident, iar sancțiunile au dat o lovitură gravă întregii economii globale. Potrivit acestuia, Statele Unite și Uniunea Europeană au anunțat neîndeplinirea obligațiilor lor față de Moscova, înghețându-i rezervele valutare.
John Kirby - Sputnik Moldova, 1920, 05.09.2022
Internațional
SUA nu agreează ideea interzicerii acordării vizelor pentru toți cetățenii ruși
Fluxul de știri
0