Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA nu agreează ideea interzicerii acordării vizelor pentru toți cetățenii ruși

© AP Photo / Alex BrandonJohn Kirby
John Kirby - Sputnik Moldova, 1920, 05.09.2022
Abonare
Kirby spune că Statele Unite nu susțin intenția UE de a înăspri regimul de vize cu Rusia
CHIȘINĂU, 5 sept - Sputnik. Statele Unite nu susține intenția UE de a înăspri regimul de vize cu Rusia, inclusiv planurile individuale ale unor țări de a închide complet granițele pentru cetățenii ruși și se pronunță împotriva extinderii unor astfel de „responsabilități” asupra tuturor rușilor, a declarat John Kirby, coordonator pentru comunicații strategice în cadrul Consiliului National de Securitate al SUA.
Miniștrii de externe din țările UE au convenit la reuniune informală de la Praga să suspende acordul de acordare simplificată a vizelor cu Rusia, ceea ce va face ca obținerea acestor vize să fie mai dificilă și mai costisitoare. În același timp, Polonia, Țările Baltice și Finlanda intenționează săptămâna viitoare să continue discuțiile despre sancțiunile cu privire la vize împotriva Federației Ruse.
"Nu credem că tragerea la răspundere a tuturor cetățenilor ruși este o măsură productivă. Credem că acest lucru nu ar trebui transformat într-un război cu întregul popor rus", a spus Kirby într-un interviu pentru postul TV ”Dojdi”*.
Potrivit acestuia, „rușii nu ar trebui să sufere din cauza asta”.
De asemenea, el a amintit că Statele Unite au impus sancțiuni privind obținerea vizelor împotriva cetățenilor ruși care sunt considerați de SUA responsabili pentru situația din Ucraina.
Americanii înșiși au suspendat încă înainte de începerea operațiunii militare speciale eliberarea vizelor de intrare în Rusia, invocând lipsa personalului, care a fost redus din cauza contradicțiilor bilaterale între cele două țări.
*Mass-media care îndeplinește funcția de agent străin.
Bogdan Aurescu - Sputnik Moldova, 1920, 30.08.2022
Politică
România susține sancționarea cetățenilor ruși prin intermediul vizelor
Fluxul de știri
0