Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Erogan declară că Occidentul îi livrează Ucrainei nu arme, ci vechituri

© POOL / Accesați arhiva multimediaPreședintele Turciei, Tayyip Erdogan
Președintele Turciei, Tayyip Erdogan - Sputnik Moldova, 1920, 07.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Turciei Erdogan consideră că Occidentul îi livrează Ucrainei arme de proastă calitate.
CHIȘINĂU, 7 sept – Sputnik. Președintele Turciei, Tayyip Erdogan, s-a referit la livrările de armamente din țările occidentale către Ucraina, în cadrul conferinței de presă cu președintele Serbiei Aleksandar Vucic la Belgrad.
"... Ei spun că armele sunt transmise (de către Occident). Vechituri sunt trimise în Ucraina", a declarat Erdogan, citat de RIA Novosti.
El a adăugat că nu consideră corectă politica SUA și UE în problema ucraineană.
„Există un Occident care promovează o politică bazată pe provocări”, a mai afirmat liderul turc.
Erdogan a adăugat că este puțin probabil ca criza ucraineană să se încheie în timpul apropiat.
Din 24 februarie, Rusia desfășoară o operațiune militară specială de demilitarizare și denazificare a Ucrainei. Vladimir Putin s spus că sarcina ei este „protejarea oamenilor care pe parcursul a opt ani au fost supuși batjocurii și genocidului de către regimul de la Kiev”. Potrivit președintelui rus, scopul final al operațiunii este eliberarea Donbasului și crearea condițiilor care să garanteze securitatea Rusiei însăși.
Pe fundalul operațiunii, Statele Unite și aliații lor din NATO continuă să furnizeze arme Ucrainei. Președintele Joe Biden a semnat legea cu privire la lend-lease, Washingtonul alocă zeci de miliarde de dolari Kievului. Moscova a subliniat în repetate rânduri că livrarea tehnicii militare occidentale nu face decât să prelungească conflictul, iar transporturile cu arme devin o țintă legitimă pentru armata rusă.
Marina din Taiwan practică încărcarea rachete sol-aer SM-2 de la un distrugător de clasă Kidd în timpul exercițiilor anuale Hai-Biao (Sea Dart) în largul coastei de nord-est a Taiwanului. - Sputnik Moldova, 1920, 06.09.2022
Editoriale
Americanii vor să deschidă al doilea front ucrainean
Fluxul de știri
0