Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Presa a anunțat că Estonia încep pregătirile pentru războiul de partizani

© Sputnik / Vladimir Pesnja / Accesați arhiva multimediaTallinn
Tallinn - Sputnik Moldova, 1920, 06.09.2022
Abonare
ERR a anunțat că Estonia se pregătește să organizeze rezistența partizană armată
CHIȘINĂU, 5 sept – Sputnik. Estonia se pregătește să organizeze rezistență partizană armată în cazul unei posibile ocupări a țării, a informat luni portalul de radiodifuziune de stat ERR.
„Vorbim de organizarea activității de partizani sau ilegaliști, cu implicarea populației locale, dacă o parte a Estoniei va fi ocupată. Ministerul Apărării pregătește un proiect de lege care va da Forțelor de Apărare autoritatea de a pregăti rezistența armată în teritoriile ocupate, creând rețele de agenți și pentru a crea infrastructura în acest sens, cum ar fi case conspirative pentru agentură și pentru depozitarea echipamentelor”, relatează ERR, fiind citat de RIA Novosti.
Potrivit vicecancelarului Ministerului Apărării, Margit Gross, sunt necesare și împuterniciri suplimentare pentru a instrui agenții conspirativi care vor lucra în teritoriul ocupat. „Legislația actuală nu acordă astfel de competențe Forțelor de Apărare”, a spus ea pentru ERR.
Ministerul Apărării al Estoniei intenționează să supună proiectul de lege spre aprobare guvernului în septembrie și se așteaptă ca acesta să fie adoptat de Parlament în acest an.
Steagul britanic în fața Palatului Westminster din Londra - Sputnik Moldova, 1920, 04.09.2022
Politică
Un deputat britanic spune când ar putea fi folosite armele nucleare
Fluxul de știri
0