Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Fermierii cer instituirea stării de urgență în agricultură

Fermierii cer instituirea stării de urgență în agricultură
Abonare
Vitalie Gorincioi, președintele Asociației "Moldova Fruct": "Am cerut instituirea stării de urgență ca unii fermieri să-și poată reeșalona creditele. Achitarea impozitelor și deficitul de motorină sunt alte două subiecte care au fost discutate".
Într-un interviu exclusiv pentru Agenția Sputnik Moldova, Vitalie Gorincioi a oferit mai multe detalii despre discuția purtată recent dintre reprezentanții mai multor asociații ale fermierilor, printre care și "Moldova Fruct", cu Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare.
"Am dorit să discutăm cu doamna prim-ministru, însă dumneaei a participat la ședința comisiei pentru securitate. Am venit cu propunerea să instituim stare de urgență în agricultură pentru ca unii fermieri, care au avut de suferit foarte mult, să poată să-și reeșaloneze creditele. Am solicitat să ne scutească de taxele funciare care trebuie achitate în această toamnă și să putem utiliza taxele TVA care reprezintă niște bani virtuali. Asta va amortiza într-un fel impactul negativ asupra agricultorilor", a spus el.
Vitalie Gorincioi a mai precizat că s-a discutat și despre lipsa de motorină, ceea ce complică și mai mult procesul de recoltare
“Nu este primul an când fermierii se confruntă cu lipsa de motorină în plin sezon de recoltare. Nu mai vorbim deja despre prețul motorinei, care este unul foarte mare. Am solicitat și ca certificatele inofensive să fie eliberate fermierilor la timp, motiv pentru care nu putem exporta” a mai declarat Gorincoi.
Fluxul de știri
0