Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Fost general american: Ucraina trebuie să intervină militar în Transnistria

© Sputnik / Rodion ProcaГерб ПМР
Герб ПМР - Sputnik Moldova, 1920, 05.09.2022
Abonare
Ben Hodges, general american în retragere, dar intens promovat de propaganda NATO, a sugerat că Ucraina și Moldova ar trebui să rezolve împreună ”problema Transnistriei”.
BUCUREȘTI, 5 sep -Sputnik. Într-o postare pe o rețea de socializare, generalul Ben Hodges a spus că „poate e timpul Ucraina şi Moldova să rezolve problema Transnistriei acum”, sugerând o intervenție militară ucraineană pe teritoriul suveran al Republicii Moldova.
Hodges, care nu își ascunde opiniile explicit rusofobe, consideră că o astfel de intervenție s-ar bucura de susținerea populației din Transnistria, care nu și-ar mai dori legături cu Rusia.
Ben Hodges s-a aflat în Bucureşti în ultimele trei zile, unde a participat la lansarea cărţii „Viitorul război şi apărarea Europei” şi a fost un speaker principal în cadrul Black Sea and Balkans Security Forum, alături de premier, ministru de externe și alți înalți oficiali guvernamentali români.
Generalul american în retragere Ben Hodges, una din vocile cele mai belicoase și rusofobe din SUA, este și una din vocile promovate intens de propaganda și presa mainstream euro-atlantică.
Fost comandant al forțelor terestre americane ce staționau în Europa, Ben Hodges a fost recuperat ca analist politic alimentând, în virtutea funcțiilor ocupate cândva, discursul războinic și provocator al Vestului.
Заместитель министра иностранных дел Российской Федерации Сергей Рябков - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2022
Rusia
Rusia, avertisment grav pentru Washington: să nu mai livreze arme pentru Ucraina
Fluxul de știri
0