Scholz și-a exprimat dorința de a continua negocierile cu Putin

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaPreședintele Rusiei, Vladimir Putin și cancelarul Germaniei, Olaf Scholz
Președintele Rusiei, Vladimir Putin și cancelarul Germaniei, Olaf Scholz - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2022
Abonare
Cancelarul german Scholz a declarat că își dorește să continue negocierile cu Putin.
CHIȘINĂU, 2 sept – Sputnik. Cancelarul RFG, Olaf Scholz, și-a exprimat dorința de a continua negocierile cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. Transmisiunea de la întâlnirea politicianului cu locuitorii din Essen a fost realizată pe site-ul Welt, relatează RIA Novosti.
Politicianul german a menționat că este într-un contact strâns cu liderul rus și nu intenționează să înceteze interacțiunea.
"Eu m-am întâlnit cu președintele rus la Moscova, la o masă lungă. Am vorbit cu el la telefon de mai multe ori. Și voi spune clar că voi continua să fac asta", a spus Scholz.
Anterior, cancelarul a vorbit deja despre importanța dialogului cu președintele Rusiei. Potrivit lui Scholz, comunicarea directă este importantă, mai ales în vreme de criză și anume așa el îi poate transmite Moscovei poziția Occidentului. Totuși, politicianul nu consideră posibilă normalizarea relațiilor cu Rusia în „viitorul previzibil”.
Militari germani la exerciții NATO - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2022
Internațional
Germania a exclus posibilitatea de a trimite în Ucraina militari din țările UE
Fluxul de știri
0