Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Germania a exclus posibilitatea de a trimite în Ucraina militari din țările UE

© Sputnik / Denis AslanovMilitari germani la exerciții NATO
Militari germani la exerciții NATO - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2022
Abonare
Ministerul german al Apărării a exclus posibilitatea trimiterii de militari din țările Uniunii Europene în Ucraina
CHIȘINĂU, 31 aug - Sputnik. Germania exclude posibilitatea de a trimite trupe germane sau alte trupe ale Uniunii Europene în Ucraina, a declarat reporterilor Zimtje Möller, secretar de stat al Ministerului German al Apărării, care este citat de RIA Novosti.
„Din punctul nostru de vedere, acest lucru este exclus”, a spus Möller, răspunzând la o întrebare despre perspectivele de trimitere a trupelor germane sau ale altor țări ale Uniunii Europene în Ucraina.
Rusia a lansat o operațiune militară în Ucraina pe 24 februarie. Președintele Vladimir Putin a spus că obiectivul acestei este „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Pentru aceasta, potrivit lui Putin, este planificată „demilitarizarea și denazificarea Ucrainei”, pentru a aduce în fața justiției toți criminalii de război responsabili de „crime sângeroase împotriva civililor” din Donbas.
Scopul final al operațiunii, potrivit comandantului suprem al Federației Ruse, este „eliberarea Donbasului și crearea condițiilor care să garanteze însăși securitatea Rusiei”.
Potrivit datelor publicate la mijlocul lunii iulie de Ministerul rus al Apărării, peste 7.000 de mercenari din peste 60 de țări, Europa, Asia, America, Africa și Australia, au sosit în Ucraina din 24 februarie.
Reprezentantul oficial al Ministerului Apărării al Federației Ruse, general-locotenentul Igor Konașenkov, a declarat că mercenarii sosiți în Ucraina nu sunt combatanți și „cel mai bun lucru care îi așteaptă este o pedeapsă lungă de închisoare”.
Militari germani la manevre NATO. Imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 26.08.2022
Internațional
Germania anunță un „deficit absolut” al stocurilor sale de arme
Fluxul de știri
0