Sandu: Împărtășesc preocupările legate de creșterea prețurilor și aprovizionarea cu gaze

© Sputnik / Rodion ProcaMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2022
Abonare
Maia Sandu a ținut un discurs în fața studenților și profesorilor de la Universitatea de Stat din Comrat.
CHIȘINĂU, 2 sept – Sputnik. Maia Sandu a declarat că înțelege și împărtășește îngrijorările populației țării legate de creșterea prețurilor, aprovizionarea cu gaze, înrăutățirea situației economice.
”Înțeleg și împărtășesc această preocupare. Încă o dată, confirm că cei aflați la conducerea Moldovei vă vor sprijini în aceste momente dificile”, a afirmat președintele la întâlnirea cu studenții și profesorii de la Universitatea de Stat din Comrat.
Sandu a menționat că criza energetică a început încă anul trecut. Guvernul a alocat atunci sume considerabile în vederea compensării costurilor pentru încălzire pentru toți cetățenii țării.
Președintele a amintit că țara noastră este vulnerabilă din punct de vedere energetic și în cei treizeci de ani de independență ”nu s-a făcut nimic pentru diversificarea surselor de energie și pentru securitatea energetică a țării”. Totodată, ea a dat asigurări că și în această iarnă Guvernul îi va ajuta pe oameni să-și plătească facturile.
”Țara va fi asigurată cu energie și încălzire. Da, statul are puține mijloace, dar aceste resurse mici vor fi distribuite în mod echitabil pentru a ajuta oamenii care au nevoie de acest ajutor în primul rând”, a declarat Maia Sandu.
Protest la președinția Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2022
Politică
Protest la Președinție: Oamenii strigă „Jos Maia Sandu”
Fluxul de știri
0