Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Protest la Președinție: Oamenii strigă „Jos Maia Sandu”

© Sputnik / OsmatescoProtest la președinția Republicii Moldova
Protest la președinția Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2022
Abonare
Oameni din diverse regiuni ale țării s-au adunat în fața Președinției. Aceștia scandează „Jos Maia Sandu”.
CHIȘINĂU, 2 sept - Sputnik. Cu pancarte și slogane antiguvernamentale, cetățeni din diverse regiuni ale țării protestează în fața Președinției.
Simpatizanții partidului Șor, care este și organizatorul protestului, scandează „Jos Maia Sandu” și cer eliberarea deputatului Marina Tauber. Oamenii acuză guvernarea de criza din țară și cere să-și dea demisia.
Într-un comunicat de presă, Partidul ȘOR anunță că membrii formațiunii politice sunt amenințați cu reținerea și arestarea dacă nu depun dovezi false împotriva lui Ilan Șor și a altor reprezentanți ai formațiunii.
„Guvernarea PAS a decis să aplice din nou forța și să utilizeze pe larg pârghiile administrative, pentru a pune presiune pe opoziție. Astăzi, în ziua în care Partidul „ȘOR” a anunțat despre organizarea unei noi acțiuni de protest la Președinție, Maia Sandu și-a trimis procurorii la organizațiile noastre teritoriale, sub pretextul desfășurării unor noi percheziții, deși scopul real al acestor acțiuni este de a intimida activiștii și de a-i șantaja”, precizează Partidul Șor.
Protestatarii au intrat în curtea Președinției, iar organizatorii intenționează să bată la ușa președintelui. Trebuie precizat, șeful statului, Maia Sandu, este într-o vizită de lucru în UTA Găgăuzia.
Arena Națională - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2022
Societate
Guvernul alocă bani pentru „Arena Națională”: Pentru ce vor fi cheltuiți
Fluxul de știri
0