Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Rezervele de stat vor fi completate cu cărbune: Ce cantitate

© Sputnik / Maxim TopalУголь
Уголь - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2022
Abonare
Guvernul a decis suplinirea rezervei de stat cu peste trei mii de tone de cărbune.
CHIȘINĂU, 2 sept - Sputnik. Rezervele de stat vor fi completate cu peste trei mii de tone de cărbune. O decizie în acest sens a fost aprobată de Cabinetul de Miniștri.
Astfel, rezervele de stat vor fi completate cu o cantitate de 3155 tone de cărbune, în contextul riscurilor existente în privința securității aprovizionării Republicii Moldova cu energie electrică și gaze naturale.
În acest scop, din fondul de rezervă al Guvernului vor fi alocate circa 35,7 de milioane de lei. Suma necesară pentru completarea rezervelor de stat a fost calculată reieșind din prețul mediu pentru o tonă de cărbune, precum și din cheltuielile pentru recepționarea și păstrarea până la finele anului curent.
Procedurile de achiziții a cărbunelui vor fi desfășurate de Agenția Rezerve Materiale a Ministerului Afacerilor Interne care va realiza, totodată, recepționarea, stocarea și păstrarea acestuia în rezervele de stat, conform legislației.
Aragaz - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2022
Care va fi prețul de achiziție a gazelor pentru Moldova în luna septembrie
Fluxul de știri
0