Care va fi prețul de achiziție a gazelor pentru Moldova în luna septembrie

© Sputnik / Mihai CarausAragaz
Aragaz - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2022
Abonare
Anterior, ”Gazprom” a confirmat volumele de gaze naturale care vor fi livrate Moldovei în luna septembrie.
CHIȘINĂU, 1 sept - Sputnik. În septembrie, prețul de achiziție al gazelor naturale furnizate Republicii Moldova va constitui pentru SA ”Moldovagaz” 1882,78 de dolari pentru mia de metri cubi, a comunicat joi președintele consiliului de administrație al ”Moldovagaz”, Vadim Ceban, pe canalul său Telegram.
Amintim că în august Moldova a achiziționat gazul la prețul de 1458,5 dolari pentru mia de metri cubi.
În ajun, vicepremierul Andrei Spînu, a anunțat pe rețelele de socializare că a avut două discuții cu directorul general Gazprom, Alexei Miller.
“Am discutat despre realizarea auditului datoriei, despre capacitatea de plată a MoldovaGaz a prețului ridicat pentru gaz și despre perspectivele livrării de gaze pentru iarna care vine”, a scris Spînu pe Facebook.
Ministerul moldovean al Infrastructurii a menționat că în urma acestor discuții, “Gazprom” a confirmat volumele de gaz pentru luna septembrie și a extins termenul de realizare a auditului până la data de 1 octombrie. În acest sens, am informat că realizarea auditului până la 1 octombrie nu este posibilă și am reiterat necesitatea de a extinde termenul până la data de 31 martie 2023. Vom continua discuțiile și în perioada următoare”, a scris Spînu.
Moldovagaz - Sputnik Moldova, 1920, 30.08.2022
Politică
Moldovagaz a achitat avansul pentru luna august către Gazprom
Fluxul de știri
0