Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Publicație americană: NATO și UE au căzut în propria capcană întinsă lui Putin

© Sputnik / Mikhail Klimentyev / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Autorul publicației TAC Dreher scrie că UE și NATO au căzut în propria lor capcană pregătită pentru președintele Putin.
CHIȘINĂU, 2 sept – Sputnik. Uniunea Europeană și NATO au căzut în capcana economică pregătită pentru președintele Rusiei, Vladimir Putin, scrie The American Conservative, citat de RIA Novosti.
"Occidentul a început un război economic la scară largă împotriva Rusiei. Și a pierdut. Răzbunarea Rusiei amenință acum să paralizeze Europa și numai proștii ar putea fi surprinși de acest lucru", afirmă publicația.
Autorul articolului, Rod Dreher, a amintit de cuvintele jurnalistului Gavin Ashenden, care a declarat că aceasta nu este o capcană pentru președintele rus, ci NATO și Uniunea Europeană s-au prins în propria lor capcană a expansiunii globaliste.
Potrivit lui Dreher, britanicii și europenii nu înțeleg de ce trebuie să înghețe în întuneric și să suporte distrugerea propriilor economii de dragul Ucrainei. Și probabil că nu vor avea chef să asculte de la autorități acuzații de simpatie față de Putin, atunci când vor începe să se indigneze de acțiunile conducerii țărilor lor, conchide articolul.
După începerea operațiunii speciale rusești în Ucraina, țările occidentale au impus un șir de sancțiuni împotriva Rusiei – de exemplu, la achiziționarea resurselor energetice. Președintele Vladimir Putin a declarat că politica de descurajare și slăbire este o strategie pe termen lung a Occidentului, iar sancțiunile au lovit grav întreaga economie globală.
ONU - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2022
Analize și opinii
Reuters a aflat de ce Occidentul se teme să impună noi sancțiuni împotriva Rusiei
Fluxul de știri
0