Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Reuters a aflat de ce Occidentul se teme să impună noi sancțiuni împotriva Rusiei

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaONU
ONU - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2022
Abonare
Reuters: Vestul nu propune noi măsuri împotriva Rusiei la ONU din cauza fricii că acestea nu vor fi sprijinite
CHIȘINĂU, 18 aug - Sputnik. Țările occidentale nu propun noi măsuri restrictive împotriva Moscovei la ONU din cauza temerilor de sprijin scăzut pentru inițiativele lor din partea altor țări, scrie Reuters, citând diplomați anonimi.
Potrivit interlocutorilor publicației, un număr tot mai mare de state refuză să critice public Rusia.
În unele cazuri, țările occidentale se feresc de la măsuri concrete de teama unui sprijin scăzut, deoarece abținerile în creștere semnalează o reticență tot mai mare de a vorbi public împotriva Moscovei.
După cum a spus cercetătorul de la Universitatea ONU Richard Govan pentru Reuters, care este citat de RIA Novosti, devine din ce în ce mai greu să găsești „modalități rezonabile de a pedepsi” Rusia în timp.
"Susținerea pentru (măsurile împotriva Rusiei. - Nd.) va scădea, deoarece rezoluțiile ONU din martie reprezintă punctul culminant. Nimeni nu este dornic de acțiuni ulterioare decât dacă sunt depășite liniile roșii", a spus un diplomat asiatic înalt.
După începerea operațiunii militare speciale ruse în Ucraina, Occidentul a sporit presiunea pentru sancțiuni asupra Moscovei. Multe țări au anunțat înghețarea activelor rusești, apelurile au devenit mai puternice pentru a renunța la energia din Rusia. Aceste măsuri s-au transferat în probleme pentru SUA și Europa înșiși - au dus la o creștere a inflației și a prețurilor la alimente și la combustibil.
După cum a remarcat Vladimir Putin, sancțiunile au dat o lovitură gravă întregii economii globale, iar scopul lor principal este acela de a înrăutăți viața a milioane de oameni. Cu toate acestea, potrivit lui, evenimentele actuale trag o linie sub dominația globală a Occidentului atât în ​​politică, cât și în economie.
Охладительные бассейновые установки на Запорожской АЭС в Энергодаре - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2022
Rusia
Avertismentul Ministerului rus al Apărării privind Stația atomo-electrică din Zaporojie
Fluxul de știri
0