Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Trei persoane reținute în dosarul privind finanțarea ilegală a Partidului Politic „Șor”

© Sputnik / Miroslav RotariИлан Шор 03.09.2016
Илан Шор 03.09.2016 - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2022
Abonare
Investigațiile în cauza penală privind finanțarea ilegală a Partidului Politic „Șor” continuă. Mai multe persoane au fost reținute.
CHIȘINĂU, 2 sept - Sputnik. Trei persoane au fost reținute în urma perchezițiilor efectuate de ofițerii de urmărire penală în cauza penală privind finanțarea ilegală a Partidului Politic „Șor” continuă.
Procuratura Anticorupție anunță că persoanelor reținute le este imputată infracțiunea de complicitate la săvârșirea falsificării rapoartelor privind gestiunea financiară a partidului și acceptarea finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat.
Totodată, judecătorului de instrucție i-a fost înaintat demersul privind prelungirea termenului măsurii preventive „arestarea preventivă” în privința Marinei Tauber cu încă 30 zile.
Trebuie precizat, la 01 septembrie 2022, ordonanța de recunoaștere în calitate de bănuit a partidului politic „Șor” a fost adusă la cunoștința reprezentantului său legal, care a fost desemnat de judecătorul de instrucție.
Persoanei juridice la fel, fiindu-i incriminată comiterea infracțiunilor prevăzute de Codul penal. Despre rezultatele acțiunilor de urmărire penală pe caz, procurorii vor informa ulterior, în măsura în care prezentarea unor date din dosar nu va periclita buna desfășurare a investigațiilor penale.
Protest la președinția Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2022
Politică
Protest la Președinție: Oamenii strigă „Jos Maia Sandu”
Fluxul de știri
0