Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Tarifele pentru consumatorii finali de gaze naturale ar putea crește din nou

© Sputnik / Mihai CarausГазовая конфорка
Газовая конфорка - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2022
Abonare
„Moldovagaz” ar putea cere o nouă majorare a tarifelor pentru consumatorii finali de gaze naturale.
CHIȘINĂU, 1 sept - Sputnik. Tarifele pentru consumatorii finali de gaze naturale ar putea crește din nou. „Moldovagaz” ar putea cere o nouă majorare a tarifelor. Directorul general al companiei, Vadim Ceban, a anunțat că în prezent discută cu Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică despre noua formulă de calcul a tarifului, ulterior „Moldovagaz” va decide dacă va cere majorare.
„SA „Moldovagaz” se află în proces de consultări cu ANRE privind modificările și completările la Regulamentul privind furnizarea gazelor naturale, precum și principiile de tarifare, în baza modificărilor propuse de autoritatea de reglementare la Metodologia de calcul a tarifului pentru gaze naturale”, a scris Ceban pe canalul său de Telegram.
Potrivit directorului „Moldovagaz” o noue cerere cu solicitarea de actualizare a tarifelor ar putea fi depusă la una dintre următoarele ședințe ale Consiliului de Administrație al Companiei.
Totodată, Vadim Ceban reamintește că de la 1 octombrie, în conformitate cu termenii contractuali dintre „Moldovagaz” și „Gazprom”, se va modifica formula de calcul a costului gazelor naturale. Astfel, 70% din preț se va forma în funcție de costul produse petroliere și 30% pe baza cotațiilor bursiere.
Aragaz - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2022
Care va fi prețul de achiziție a gazelor pentru Moldova în luna septembrie
Fluxul de știri
0