Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Lavrov: Rusia și Transnistria se pronunță pentru reluarea dialogului direct cu Moldova

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Accesați arhiva multimediaMaratonul federal ”Cunoștințe”
Maratonul federal ”Cunoștințe” - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2022
Abonare
Șeful diplomației ruse a făcut afirmațiile în discursul rostit la maratonul educațional ”Cunoștințe”.
CHIŞINĂU, 31 august - Sputnik. Rusia pledează pentru reluarea negocierilor între Tiraspol și Chișinău, dar Moldova mizează pe căi nediplomatice de soluționare a problemei Transnistriei, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov, citat de RIA Novosti.
„Și conducerea transnistreană, și noi ne pronunțăm în favoarea reluării dialogului direct. Conducerea Transnistriei este pregătită pentru asta, noi îndemnăm la asta, dar judecând după declarațiile publice ale președintelui (Maia) Sandu și echipei sale, la indicația Statelor Unite și Uniunii Europene ei nu vor un dialog direct, contând probabil pe varianta unei soluții nediplomatice”, a spus Lavrov în timpul maratonului ”Cunoștințe”.
După alegere în funcția de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu a făcut mai multe declarații dure la adresa Tiraspolului și a anunțat că nu intenționează să se întâlnească cu liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, așa cum au făcut-o predecesorii ei. De asemenea, ea a acuzat Rusia de implicare în conflictul armat din 1992. Liderul regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, a respins aceste acuzații, menționând că trupele rusești de menținere a păcii, oprind vărsarea de sânge, au salvat viețile transnistrenilor.
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2022
Moldova și Rusia
Zaharova: Urmărim cu atenție situația internă din Moldova
Fluxul de știri
0