Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cum se face înmatricularea mijloacelor de transport cu numere neutre în Transnistria

© Sputnik / Evghenii PanasencoTiraspol
Tiraspol - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2022
Abonare
Cetățenii din regiunea transnistreană vor putea în continuare să-și înmatriculeze unitățile de transport cu numere neutre.
CHIȘINĂU, 1 sept - Sputnik. Locuitorii din regiunea transnistreană, care temporar nu se află sub controlul autorităților constituționale, vor avea în continuare dreptul de a-și înmatricula mijloacele de transport cu numere de înmatriculare neutre și de a accede în traficul internațional în condițiile prevederilor Convenției de la Viena asupra circulației rutiere, din 8 noiembrie 1968. Excepție fac unitățile de transport antrenate în activitatea comercială.
Procedura este reglementată de Legea cu privire la înmatricularea unor mijloace de transport și modificarea unor acte legislative adoptată ca urmare a implementării unui angajament agreat în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană în formatul „5+2”, incluse în așa-numitul pachet Berlin plus.
Astfel, locuitorii regiunii transnistrene pot beneficia în continuare de serviciile prestate de Agenția Servicii Publice la două puncte de înmatriculare a autovehiculelor, situate în orașele Tiraspol și Râbnița, iar cei care dețin sau își vor procura mijloace de transport introduse după 1 septembrie 2018 le vor putea documenta cu plăci neutre în conformitate cu normele legale existente.
De asemenea, rezidenții din unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și municipiul Bender au dreptul să-și înmatriculeze cu numere naționale mijloacele de transport deținute în baza prevederilor legale generale, deopotrivă cu persoanele fizice și juridice din celelalte localități ai țării.
Totodată, locuitorii regiunii transnistrene vor beneficia de un mecanism de preschimbare simplificată și fără susținerea probelor adiționale, cu obținerea permisului de conducere al Republicii Moldova.
Maratonul federal ”Cunoștințe” - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2022
Moldova și Rusia
Lavrov: Rusia și Transnistria se pronunță pentru reluarea dialogului direct cu Moldova
Fluxul de știri
0