Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldovagaz a achitat avansul pentru luna august către Gazprom

© Sputnik / Mihai CarausMoldovagaz
Moldovagaz - Sputnik Moldova, 1920, 30.08.2022
Abonare
Directorul Moldovagaz anunță că a fost achitată datoria pentru august către Gazprom.
CHIȘINĂU, 30 aug - Sputnik. Datoria către Gazprom, care reprezintă avansul pentru gazele naturale furnizate în prima jumătate a lunii august, a fost achitată. Anunțul a fost făcut de directorul Moldovagaz, Vadim Ceban.
„Doresc să vă informez că astăzi „Moldovagaz” a transferat către „Gazprom” plata integrală pentru gazele naturale furnizate în prima jumătate a lunii august 2022. Este vorba de 16,74 milioane de dolari, adică 50% din avansul pentru consum în luna curentă”, a scris Ceban pe canalul său de Telegram.
Directorul Moldovagaz anunță că acest lucru a devenit posibil datorită deciziei de ieri a Comisiei pentru Situații Excepționale, conform căreia Energocom va achiziționa 10 milioane de metri cubi de gaz de la Moldovagaz.
În acest sens, din bugetul de stat vor fi alocate mijloace financiare în sumă de până la 322 de milioane de lei pentru majorarea capitalului „Energocom”.
Costul final al gazelor naturale va fi calculat după stabilirea prețului de import al gazelor naturale pentru „Moldovagaz” în luna septembrie. Gazele procurate vor fi stocate în depozitele din România.
ПАО Газпром - Sputnik Moldova, 1920, 30.08.2022
Economie
Republica Moldova cumpără milioane de metri cubi de gaze de la Gazprom: Vor fi stocate
Fluxul de știri
0