Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Avertismentul preşedintelui Serbiei

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaAleksandr Vucic
Aleksandr Vucic - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Serbiei Aleksandr Vucici a declarat că Serbia este o scenă pentru războiul dintre Răsărit și Occident
BUCUREȘTI, 1 sept – Sputnik, Marius Holdean. Preşedintele Serbiei Aleksandar Vucici atrage atenţia într-un interviu că "Serbia este o scenă pentru războiul dintre Răsărit și Occident".
Declarația lui Vucici a venit la o zi după ce la Belgrad a avut loc un protest față de organizarea paradei gay, la care demonstranții purtau portrete ale președintelui Rusiei, Vladimir Putin, și fluturau steaguri rusești. Serbia este o ţară conservatoare care ţine la tradiţii şi care rezistă la ideologiile de gen şi alte asemenea manipulări din Occident.
"Nu pot spune că (protestul) a fost înscenat pentru că acolo erau oameni obișnuiți..., dar fără îndoială în Serbia există un conflict între Răsărit și Occident", a declarat Vucici.
Vucici a mai arătat în interviu că nu crede că Pristina dorește un "dialog serios", deoarece presupune că poate să-și impună planurile cu sprijinul Occidentului.
"Consider că acele state care apără așa numita independență a Kosovo vor convinge Priștina să nu se joace de-a războiul în regiune, care și așa are destule probleme", a declarat Vucici.
Fluxul de știri
0