Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova oferă detalii despre exercițiul militar Vostok 2022 la care participă Algeria

CC BY 4.0 / Ministry of Defence of the Russian Federation / (cropped image)Церемония открытия стратегических командно-штабных учений "Восток-2022" в России
Церемония открытия стратегических командно-штабных учений Восток-2022 в России - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2022
Abonare
Potrivit Ministerului Apărării din Rusia, exercițiul militar Vostok 2022, care va reuni trupe, forțe operaționale și observatori din mai multe țări, inclusiv din Algeria, este „de natură pur defensivă”.
BUCUREŞTI, 31 aug – Sputnik, Doina Crainic. Cu două zile înainte de desfăşurarea exercițiului strategic rusesc Vostok 2022, care va avea loc între 1 și 7 septembrie, în regiunea Primorski din Rusia, Moscova a oferit clarificări cu privire la natura manevrelor. Potrivit ministrului adjunct rus al Apărării, exerciţiul nu vizează niciun stat.
„Exercițiul nu este îndreptat împotriva unor state sau alianțe militare specifice, este de natură pur defensivă”, a declarat Alexandr Fomin într-un comunicat de presă pentru atașații militari străini.

Vostok 2022

Exercițiul strategic rusesc Vostok 2022, care va avea loc între 1 și 7 septembrie pe teritoriul Primorski din Rusia, va reuni trupe, forțe operaționale și observatori din mai multe țări, printre care Algeria, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, India, Kazahstan, Kârgâzstan, China, Laos, Mongolia, Nicaragua, Siria și Tadjikistan.
În total, peste 50.000 de militari și peste 5.000 de piese de armament și echipament militar vor lua parte la exercițiu, inclusiv 140 de avioane, 60 de nave de război, bărci și nave de sprijin.
Militari germani la exerciții NATO - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2022
Internațional
Germania a exclus posibilitatea de a trimite în Ucraina militari din țările UE
Fluxul de știri
0