Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Încercarea de a contraataca a Kievului a provocat 1700 de morți – Moscova

© Sputnik / Konstantin MihalchevskiyRussia Ukraine Military Operation
Russia Ukraine Military Operation - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2022
Abonare
Ministerul rus al Apărării: Forțele Militare ale Ucrainei au pierdut 1.700 de oameni, care au murit în timp ce încercau să contraatace.
CHIȘINĂU, 31 aug - Sputnik. Trupele Ucrainei, în timpul încercărilor de a relua ofensiva în Nikolaev-Krivoi Rog și în alte direcții, au pierdut 1,7 mii de oameni în două zile, a anunțat miercuri Ministerul rus al Apărării.
„Timp de două zile de atacuri nereușite asupra Nikolaev-Krivoi Rog și în alte direcții, trupele ucrainene au pierdut patru avioane de luptă - două Su-25, un Su-24 și un MiG-29. Trei elicoptere ucrainene Mi-8 au fost doborâte din aer. Trupele ruse au distrus 63 de tancuri ucrainene, 59 de vehicule de luptă de infanterie, alte 48 de vehicule blindate de luptă, 14 camionete cu mitraliere grele și peste 1.700 de militari ucraineni”, a afirmat Ministerul rus al Apărării, fiind citat de RIA Novosti.
Responsabilii din cadru ministerului au mai precizat că un batalion al brigăzii l57 de infanterie motorizată a trupelor ucrainene a fost învins în zona așezării Suhoi Stavok, iar distrugerea rămășițelor acesteia este în curs de finalizare.
Pentru a elibera unitățile trupelor ucrainene, 12 tancuri livrate regimului de la Kiev de Polonia au fost transportate peste râul Inguleț.
„O parte din tancuri au fost distruse de puterea de foc puternică a trupelor rusești. Mai multe tancuri au fost aruncate în aer în câmpul minat chiar de ucraineni în timpul unei retrageri dezordonate. Doar cinci tancuri ucrainene au reușit revină în siguranță în teritoriul controlat de Forțele Armate ale Ucrainei” a spus Ministerul rus al Apărării.
cartușe
 - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2022
Editoriale
”Contraofensiva” la Nicolaev: cerința Occidentului și ”sacul de foc” pentru FAU
Fluxul de știri
0