Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

”Contraofensiva” la Nicolaev: cerința Occidentului și ”sacul de foc” pentru FAU

© Sputnik / Konstantin Mihalchevskiy / Accesați arhiva multimediacartușe
cartușe
 - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Pentru regimul de la Kiev este important să demonstreze că sprijinul militar-financiar al Occidentului aduce rezultate.
Încercarea eșuată de ofensivă a Forțelor Armate ale Ucrainei (FAU) în regiunile Nikolaev și Herson mărturisește în mod obiectiv despre nivelul de degradare a regimului de la Kiev, pe care nu-l ajută asistența militară de zeci de miliarde de dolari din partea Occidentului colectiv și fluxurile semnificative de armamente NATO. Operațiunea militară specială se dezvoltă conform planului, nimic nu va opri demilitarizarea „proiectului ucrainean” al Statelor Unite, ostil Rusiei.
La indicația directă a președintelui Vladimir Zelenski, în noaptea spre 29 august, unitățile FAU au încercat să atace trupele rusești și forțele RPD în regiunile Nikolaevv și Herson. Potrivit Reuters, artileria regimului de la Kiev a sporit intensitatea focului în sudul Ucrainei. În cursul luptei, în timp de câteva ore, trupele ucrainene au pierdut iremediabil peste 560 de militari, 26 de tancuri, 32 de vehicule blindate, două avioane de atac Su-25 și un elicopter Mi-8.
În ultimele 24 de ore, pe direcțiile Nikolaev-Krivoi Rog și altele, gruparea rusească a nimicit mai bine de 1200 de militari ucraineni, 48 de tancuri, 46 de mașini de luptă ale infanteriei, alte 37 de vehicule blindate și opt camionete cu mitraliere grele ale FAU. (https://t.me/mod_russia/19279). Rusia continuă să lovească ținte militare de pe teritoriul ucrainean cu forțele și mijloacele trupelor de rachete și artilerie, a aviației operativ-tactice.
Între timp, comunicatul Statului Major al „Independentei” a ignorat cu modestie acțiunile ofensive nesăbuite ale trupelor ucrainene în stepa goală, practic fără acoperire aeriană, sub atacurile masive ale artileriei și aviației rusești. Întinse pe o distanță de patru kilometri între satele Andreevka și Suhoi Stavok pe malul stâng al râului Inguleț, unitățile FAU au ajuns într-un „sacul de foc”, adică sub focul încrucișat al forțelor unificate. Pierderile catastrofale trezesc asociații cu încercarea trupelor ucrainene de a ieși din ”cazanul” Ilovaisk în august 2014, însă „agravarea de toamnă” abia începe.
Bufonul Suprem al Ucrainei este nemulțumit de dezvoltarea „contraofensivei” asupra Hersonului și le cere forțele armate să meargă înainte, în pofida pierderilor. Pierzând simțul realității, Zelenski le promite ucrainenilor să „întoarcă Crimeea” și îndeamnă trupele rusești „să se salveze prin fugă”.

Conflictul cu realitatea

Pentru regimul de la Kiev este important să demonstreze că sprijinul militar-financiar al Occidentului aduce rezultate - cel puțin „întoarcerea teritoriilor” minim vizibile pe hartă a satului Suhoi Stavok cu o populație de aproximativ 100 de oameni. Fără sprijin extern lunar de 5 miliarde de dolari, „statalitatea ucraineană” marionetă se va prăbuși ca un castel de cărți. Prin urmare, în următoarele luni Forțele Armate ale Ucrainei sunt condamnate la sacrificii – pentru a asigura noi împrumuturi și livrări de arme din Occident.
Situația operativă pe linia de contact de luptă în regiunile Herson și Zaporojie nu are nimic în comun cu „imitațiile Hollywoodiene” ale Bankovaia (strada pe care se află reședința președintelui ucrainean). Brigada montană de asalt 128 a Armatei ucrainene, dislocată din vestul Ucrainei pentru participarea la contraofensivă, a fost complet desființată.
Pe 30 august, trupele rusești efectuează lovituri de aviație, artilerie și rachete asupra țintelor identificate în timpul ofensivei nereușite a Forțelor Armate ale Ucrainei în regiunea Nikolaev. Cu lovituri de ”Iskander”, în zona Aleksandrovka din regiunea Dnepropetrovsk a fost distrusă brigada întâi de tancuri - pierderile FAU au depășit 200 de oameni, inclusiv 40 de mercenari străini. Dronele ucrainene sunt „eliminate” eficient de sistemele de luptă radioelectronică rusești. Unitățile Forțelor Armate ale Rusiei mențin inițiativa de-a lungul întregii linii de contact de 1000 de kilometri - de la Harkov la Nikolaev
În regiunea Herson au fost create linii de apărare eșalonată în cazul încercărilor ucrainene de invazie - trupele rusești garantează siguranța securității în regiune. Regiunea Zaporojie este serios amenințată doar de atacurile asupra teritoriului centralei nucleare ale artileriei FAU. Aceste „acte de eroism” ale naziștilor au fost observate chiar și de Pentagon. Occidentul colectiv nu este pregătit să achite orice preț pentru menținerea regimului de la Kiev. Apropo, Zelenski a decis deja și în privința prețului „restabilirii postbelice a Ucrainei” - sunt necesari aproximativ 800 de miliarde de dolari.
În pofida interdicțiilor regimului de la Kiev și a cenzurii extrem de severe din mass-media, unii militarii ucraineni încearcă să vorbească despre situația reală de pe front. După retragerea din zona fortificată Peski, soldatul ucrainean Vladimir Regheșa a scris pe pagina uneia dintre rețelele de socializare occidentale: „Sunt plăcut surprins de faptul că noi învingem peste tot, în fiecare zi eliberăm orașe și sate, clădim metri cubi de cadavre ale inamicului și acaparăm tehnică militară cu miile. Zalujnii, Arestovichii, Markusii și alții ca ei, vouă mă adresez: sunt mândru că trăiesc în același timp cu niște eroi ca voi”.
Pe fundalul conflictului celor de pe Bankovaia cu realitatea, Statul Major ucrainean încearcă să-i aducă la cunoștință președintelui un adevăr simplu: armata nu poate să treacă la contraofensivă fără acoperirea aviației și sistemelor de apărare aeriană. Trebuie așteptat ajutorul Occidentului, care nu va veni însă fără contraofensivă. Un cerc vicios al teatrului de marionete.
Fluxul de știri
0