Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Germania anunță un „deficit absolut” al stocurilor sale de arme

© Sputnik / Денис Асланов / Accesați arhiva multimediaMilitari germani la manevre NATO. Imagine simbol
Militari germani la manevre NATO. Imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 26.08.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Germania a recunoscut existenţa unui „deficit absolut” al stocurilor sale de arme. Totuşi, Berlinul a spus că va continua să ofere sprijin, industria militară a țării producând arme special pentru Kiev.
BUCUREŞTI, 25 aug – Sputnik, Doina Crainic. La două zile după ce cancelarul german Olaf Scholz a promis Ucrainei noi livrări de arme, sunt făcute anunţuri surprinzătoare de către Berlin. După cum a anunţat ministrul german al Afacerilor Externe, Annalena Baerbock, Bundeswehr (armata germană) se confruntă cu un deficit serios de arme.
„Din păcate, situația este că avem deficite absolute în propriile noastre stocuri”, a declarat Annalena Baerbock pentru ZDF.
În aceste condiții, guvernul german a decis să creeze un nou fond de sprijin al Bundeswehr în valoare de 100 de miliarde de euro. Ministrul a subliniat, de asemenea, că industria militară ar trebui să „producă activ materiale pentru Ucraina”.
„Vom continua acest sprijin militar”, a promis Baerbock, adăugând că Germania va trimite în curând sistemul de apărare anti-aeriană Iris-T în Ucraina, așa cum a fost planificat.

Germania își continuă livrările

Pe 21 iunie, guvernul german a publicat o listă de arme deja livrate în Ucraina și un plan suplimentar de livrări. Pe 25 iulie, Ucraina a anunțat că a primit din Germania primele vehicule blindate Guepard. Pe 26 iulie, ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, a anunțat că a început livrarea lansatoarelor de rachete multiple Mars II.
Lambrecht a mai anunțat livrarea a trei obuziere Panzerhaubitze 2000 (PZH 2000) cu autopropulsie, care pot lansa obuze de 155 mm până la 54 km.
De asemenea, pe 23 august, Olaf Scholz a promis Ucrainei livrarea Iris-T, cel mai modern sistem de apărare anti-aeriană „disponibil pentru Germania”.

Reacția Moscovei

Ministrul rus al Afacerilor Externe, Sergei Lavrov, a declarat că orice transport de arme destinate Ucrainei va deveni o țintă legitimă pentru Rusia. Purtătorul de cuvânt al președintelui rus a avertizat că livrarea de arme occidentale către Ucraina nu contribuie la succesul negocierilor ruso-ucrainene și are efecte negative.
Fluxul de știri
0