Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dezastru provocat de ploaia torențială din această noapte

© Photo : Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAIУчения спасателей и пожарных Молдовы
Учения спасателей и пожарных Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Salvatorii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență afirmă că pe parcursul nopții au intervenit pentru a lichida consecințele precipitațiilor abundente.
CHIȘINĂU, 31 aug - Sputnik. Pe parcursul ultimelor 24 de ore, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a preluat și gestionat 124 apeluri de urgență de la Serviciul 112. Pentru lichidarea operativă a consecințelor ploii torențiale, în țară au fost desfășurate 10 misiuni de tractare a unităților de transport rămase blocate, 5 misiuni de defrișare a arborilor căzuți peste mijloacele de transport și carosabil și 14 misiuni de pompare a apei din zonele și subsolurile inundate ale cetățenilor.
Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au lucrat necontenit toată noaptea pentru lichidarea consecințelor precipitațiilor abundente din seara zilei de 30 august.
Cele mai multe misiuni ale salvatorilor au fost înregistrate în municipiul Chișinău, dar și localități din raioanele Cahul, Criuleni, Basarabeasca și UTA Găgăuzia.
La Chișinău pompierii au pompat apa din mai multe subsoluri a blocurilor de locuit și clădiri administrative de pe adresele Dimitrie Cantemir 2/3, Braniștii 5/6, Calea Ieșilor, Kiev și Gheorghe Madan.
Tot de intervenția angajaților IGSU a fost nevoie pentru a tracta 5 autovehicule blocate pe strada Ion Creangă nr. 5 din Capitală.
La Criuleni salvatorii au defrișat mai mulți copaci căzuți pe șoseaua dintre satele Hârtopul Mare și Izbiște. O intervenție similară a avut loc și în localitatea Cocieri, Dubăsari, după ce un arbore a blocat partea carosabilă de la intrarea în localitate.
Lucrări de pomparea și evacuare a apelor au avut loc și pe mai multe adrese din UTA Găgăuzia, Cahul și Basarabeasca.
În ultimele 24 de ora angajații IGSU au intervenit în 70 situații de risc printre care lucrări de deblocare, pompare, tractare, salvare de persoane și lichidare a incendiilor. În caz de situații excepționale oamenii sunt în continuare îndemnați să sune de urgență la Serviciul 112.
Calea ferata Chisinau - Sputnik Moldova, 1920, 30.08.2022
Economie
Circulația trenurilor pe tronsonul Cahul - Giurgiulești a fost sistată: Iată motivul
Fluxul de știri
0