Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Circulația trenurilor pe tronsonul Cahul - Giurgiulești a fost sistată: Iată motivul

© Sputnik / Caraus MihaiCalea ferata Chisinau
Calea ferata Chisinau - Sputnik Moldova, 1920, 30.08.2022
Abonare
Circulația feroviară pe un tronson din sudul Republicii Moldova a fost sistată.
CHIȘINĂU, 30 aug - Sputnik. Circulația trenurilor pe tronsonul Cahul - Giurgiulești a fost închisă începând cu 22 august. Despre aceasta a anunțat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, pe canalul său de Telegram.
Potrivit vicepremierului, cauza sistării circulației feroviare sunt alunecările de teren care au afectat infrastructura feroviară. Mai exact este vorba de circa 350 de metri de cale ferată pe segmentul Colibași - Giurgiulești. Astfel, trenurile marfare vor fi redirecționate pe traseul Basarabeasca - Etulia - Reni - Giurgiulești.
„Calea Ferată din Moldova urmează să acorde reduceri și modificări de tarife pentru transportul de marfă pe acest segment, de o manieră să nu afecteze interesele comerciale ale clienților”, anunță Andrei Spînu.
Ministrul informează că Calea Ferată din Moldova lucrează la remedierea problemei cu proiectantul care a participat la construcția tronsonului feroviar în anul 2008. Astfel, urmează ca în scurt timp să fie efectuate cercetări de geodezie și geologie pentru a vedea care au fost cauzele ce au dus la aceste alunecări de teren și cum ar putea fi prevenite astfel de situații în viitor.
Tronsonul de cale ferată afectat, urmează să fie reabilitat după ce vor fi identificate soluții inginerești fiabile. În același timp, autoritățile Republicii Moldova și ale Ucrainei avansează în discuțiile asupra efectuării tranzitului trenurilor cu originea și destinația în Republica Moldova prin stația Reni fără a efectua control vamal.
CET - Sputnik Moldova, 1920, 29.08.2022
Termoelectrica a demarat procedura de achiziție a păcurii
Fluxul de știri
0