Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Lukașenko a spus că s-a săturat de președinție

© Sputnik / BelTA / Accesați arhiva multimediaAleksandr Lukașenko
Aleksandr Lukașenko - Sputnik Moldova, 1920, 30.08.2022
Abonare
Lukașenko a spus că nu se ține de scaunul prezidențial și că s-a săturat de președinție.
CHIȘINĂU, 30 aug - Sputnik. Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, a spus că nu se ține de scaunul prezidențial și că s-a săturat de președinție.
"O să înceapă să mă acuze că mi-e frică de oameni, că mă țin de scaun, așa că îmi voi aduna oamenii și mă vor alege din nou președinte. Nu am avut niciodată un astfel de scop, nu am avut niciodată și nu o voi face niciodată. M-am săturat deja de președinția asta”, a spus el în timpul unei întâlniri de marți la Minsk pe tema construirii partidelor și dezvoltării societății civile. Videoclipul declarației lui Lukașenko este citat de Sputnik Belarus.
Potrivit președintelui belarus, nu este sarcina principală pentru el să păstreze puterea, „nu există deloc o astfel de problemă”. „Ar trebui să vă faceți mai multe griji pentru asta”, le-a spus el oficialilor care s-au adunat la întâlnire.
Anterior Lukașenko a spus că a fost impresionat de experiența Chinei, unde șeful țării este ales la Congresul Poporului Chinezesc și și-a exprimat regretul că, la adoptarea constituției actualizate din Belarus, redactorii acesteia nu au îndrăznit să invite belarușii să alege președintele în cadrul Adunării Populare din Belarus.
Drapelul UE arborat pe sediul Delegației UE la Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 29.08.2022
Politică
Germania promite să susţină aderarea Moldovei la UE
Fluxul de știri
0