Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Germania promite să susţină aderarea Moldovei la UE

© Sputnik / Rodion ProcaDrapelul UE arborat pe sediul Delegației UE la Chișinău
Drapelul UE arborat pe sediul Delegației UE la Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 29.08.2022
Abonare
Cancelarul german Olaf Scholz a anunţat că sprijină extinderea Uniunii Europene prin aderarea ţărilor din Balcanii Occidentali, a Ucrainei, a Republicii Moldova şi chiar a Georgiei.
BUCUREȘTI, 29 aug - Sputnik. Cancelarul Germaniei Olaf Scholz a fost foarte generos cu privire la extinderea UE, el promiţând sprijinul pentru intrarea în Uniune a ţărilor din Balcanii Occidentali, a Ucrainei, Moldovei şi Georgiei.
''Faptul că Uniunea Europeană continuă să se lărgească spre est este un avantaj pentru noi toţi'', a afirmat Scholz luni într-un discurs la Praga privitor la viitorul Europei.
Pentru a-şi sublinia promisiunea, el a vorbit de ''o Uniune Europeană cu 30 sau 36 de state, mult diferită de Uniunea noastră actuală''.
Pe 23 iunie 2022, Consiliul European a decis acordarea statutului de țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană pentru Moldova și Ucraina.
Верховный представитель Евросоюза по иностранным делам и политике безопасности Жозеп Боррель  - Sputnik Moldova, 1920, 28.08.2022
Economie
Borrell: Europa se va confrunta în curând cu provocări serioase din cauza sancțiunilor
Fluxul de știri
0