FSB a identificat încă un participant la asasinarea Dariei Dughina

© ФСБ РФ / Accesați arhiva multimediaÎncă un suspect în dosarul asasinării Dariei Dughina
Încă un suspect în dosarul asasinării Dariei Dughina - Sputnik Moldova, 1920, 29.08.2022
Abonare
FSB a comunicat că la pregătirea omorului Dariei Dughina a participat alături de Vovk încă un membru al grupului de diversioniști ucraineni.
CHIȘINĂU, 29 aug – Sputnik. Asasinarea jurnalistei și politologului Daria Dugina a fost pregătită la Moscova, împreună cu Natalia Vovk, de un alt membru al grupului de diversioniști ucraineni, care a părăsit teritoriul Rusiei cu o zi înainte de a fi aruncată în aer mașina, a declarat Centrul de Relații Publice al FSB.
„În cursul măsurilor de investigație ulterioare a fost stabilit că asasinarea Dariei Dugina a fost pregătită la Moscova, împreună cu Natalia Vovk, de încă un membru al grupării teroriste și de sabotaj ucrainene, cetățeanul Ucrainei Bogdan Petrovici Țiganenko, născut în 1978, care a sosit în Rusia pe 30 iulie 2022, în tranzit prin Estonia, și a părăsit teritoriul Rusiei cu o zi înainte de aruncarea în aer a mașinii Dariei Dugina”, este menționat în comunicatul Centrului.
Se afirmă că Țiganenko i-ar fi dat lui Vovk plăcuțele cu numere de înmatriculare și documentele false pe numele unei cetățene kazahe reale, Iulia Zaiko, și a ajutat-o ​​să asambleze dispozitivul exploziv artizanal într-un garaj închiriat în sud-vestul Moscovei.
„În urma studierii înregistrărilor de pe camerele de supraveghere a fost confirmat că autoarea crimei, cetățeana Ucrainei Vovk Natalia Pavlovna, născută în 1979, a urmărit-o personal pe Daria Dugină în parcarea pentru oaspeții festivalului ”Tradiția”, a precizat instituția.
Politologul și jurnalista Daria Dugină a murit pe 20 august într-o explozie de mașină pe autostrada Mojaisk din raionul Odințovo, regiunea Moscova. Două zile mai târziu, FSB a anunțat că a identificat autorul atentatului. După cum au afirmat instituțiile competente, în spatele asasinatului se află serviciile speciale ucrainene, crima a fost înfăptuită de cetățeana ucraineană Natalia Vovk, care a venit în Rusia împreună cu fiica ei pe 23 iulie și a plecat ulterior în Estonia prin regiunea Pskov.
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2022
Rusia
Rusia critică reacția SUA la uciderea Dariei Dughina
Fluxul de știri
0