Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia critică reacția SUA la uciderea Dariei Dughina

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2022
Abonare
Răspunsul SUA la uciderea Dariei Dugina arată lipsa de credibilitate a Washingtonului în ceea ce privește drepturile omului, a spus Ministerul de Externe al Rusiei.
BUCUREŞTI, 23 aug – Sputnik, Doina Crainic. Statele Unite nu au dreptul moral de a da lecţii niciunei ţări cu privire la drepturile omului, după ce a minimizat asasinarea jurnalistei ruse Daria Dugina, a declarat purtătoarea de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova. Moscova a acuzat Kievul că a organizat atentatul care a dus la moartea tinerei jurnaliste.
Reacția Departamentului de Stat al SUA la crimă și dovezile pe care Rusia le-a adus în cadrul anchetei discreditează Washingtonul, care susţine că este preocupat de drepturile omului, a declarat Zaharova marți într-o postare pe rețelele de socializare.
„Washingtonul nu are dreptul moral... să judece situaţia privind drepturile omului într-o zonă îndepărtată dacă nici măcar nu comentează cu privire la uciderea unui jurnalist”, în ciuda faptului că pretinde că este preocupat de protejarea presei, a adăugat Zaharova. „Pur și simplu nu au observat că ea era o persoană publică”, a scris purtătoarea de cuvânt, potrivit RT.
Dugina a fost ucisă de o bombă instalată sub mașina tatălui ei, filosoful rus Aleksandr Dugin. Tânăra a fost o persoană notabilă, lucrând ca jurnalist și pledând pentru cauze naționaliste în Rusia.
Anchetatorii ruși au spus că l-au identificat pe ucigaș ca fiind o femeie ucraineană, care și-ar fi stabilit ținta în prealabil, mergând până la a închiria un apartament în același bloc în care locuia Dughina. Datele publice indică faptul că suspecta, Natalia Vovk, servește în armata ucraineană. Moscova a acuzat Kievul că a ordonat asasinarea, fapt negat de guvernul ucrainean.
Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, a comentat luni despre moartea lui Dugina, afirmând că Washingtonul „[condamnă] fără echivoc țintirea civililor”, fie ei în Ucraina sau Rusia.
„Nu am nimic de spus în afară de ceea ce ați auzit public, și anume că Ucraina a negat orice implicare”, a spus acesta. Price a adăugat că „nu are nicio îndoială că rușii vor veni cu anumite concluzii” după investigaţiile cu privire la atentat.
Прощание с Дарьей Дугиной - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2022
Rusia
Daria Dughina a fost înmormântată în regiunea Moscovei
Fluxul de știri
0