Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov a spus că vectorul politicii externe a Rusiei este pacifist

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 27.08.2022
Abonare
Șeful Diplomației de la Moscova, Serghei Lavrov, a spus că vectorul politicii externe a Rusiei este unul pacifist.
CHIȘINĂU, 27 aug - Sputnik. Rusia menține o politică externă iubitoare de pace și promovează o agendă regională unificatoare, a declarat ministrul de Externe de la Moscova, Serghei Lavrov.
„Rusia, cea mai mare putere eurasiatică și euro-pacifică, o civilizație-stat, continuă să urmărească o politică externă pașnică, să promoveze o agendă globală și regională pozitivă, unificatoare, orientată spre viitor”, a spus el, adresându-se participanților la cea de-a cincea ediție a Forumului global al tinerilor diplomați din Kazan.
Potrivit diplomatului, Rusia „rămâne ferm angajată în principiile fundamentale ale comunicării internaționale, consacrate în Carta ONU, înainte de toate, egalitatea suverană a statelor, atât mari, cât și mici”.
„Suntem susținători consecvenți ai respectului pentru diversitatea culturală și civilizațională a popoarelor, a dreptului lor de a-și determina propriul destin. În același timp, respingem categoric „ordinea bazată pe reguli” neo-colonială impusă de „Occidentul colectiv”. condus de Statele Unite”, a adăugat ministrul.
El a menționat că „schimbări cu adevărat tectonice” au avut loc pe arena internațională în ultimul sfert de secol, s-au format jucători puternici și independenți și se afirmă tot mai mult în Asia, Orientul Mijlociu, America Latină și Africa.
Rezumând discursul său, Lavrov a concluzionat că „lumea modernă este obiectiv multipolară” și această realitate geopolitică nu poate fi ignorată.
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 26.08.2022
Rusia
Moscova a răspuns apelurilor președintelui Letoniei de a-i izola pe rușii neloiali
Fluxul de știri
0