Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Costurile la energia electrică în Germania au atins maxime istorice

© Sputnik / Sergey Pyatakov / Accesați arhiva multimediaTransformator electric
Transformator electric - Sputnik Moldova, 1920, 27.08.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Prețurile de referință ale energiei electrice au crescut cu peste 860% în ultimul an, potrivit Bloomberg, atingând maxime istorice.
BUCUREŞTI, 27 aug – Sputnik. Vineri, prețurile de referință ale energiei electrice în Germania pentru anul viitor au crescut la peste 800 de euro pe megawat oră vineri, însemnând de aproape 10 ori mai mari decât în aceeași perioadă a anului trecut, relatează Bloomberg.
Prețurile au crescut cu până la 7,6% vineri, ajungând la 805,15 euro pe megawat oră la Bursa Europeană de Energie, însemnând o creștere cu 39% în această săptămână, potrivit sursei, citată de RT.
Costurile au atins recorduri aproape zilnic, pe măsură ce sezonul cald se apropie de sfărşit. Creşterea vine în contextul în care există îngrijorări tot mai mari cu privire la livrările de gaze naturale de către Rusia prin conducta Nord Stream 1.
Berlinul a cerut anterior operatorilor de gaze să umple instalațiile de depozitare subterane, respectând un program strict, pentru a se asigura că țara va avea suficient combustibil pentru iarnă. Planul prevede că stocurile trebuie să fie la capacitatea de 85% până la 1 octombrie și la 95% până la 1 noiembrie. Experții se îndoiesc că obiectivul poate fi atins.
Majorarea costurilor energiei determină creşterea inflației și afectează gospodăriile și companiile din întreaga Europă. Țările europene au început să introducă măsuri drastice pentru limitarea consumului de energie, cum sunt interzicerea iluminatului exterior a clădirilor și scăderea temperaturilor în încălzirea interioară.
Secetă,porumb - Sputnik Moldova, 1920, 25.08.2022
În autonomia găgăuză au fost calculat pagubele provocate de secetă
Fluxul de știri
0