Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Coreea de Sud încheie un acord nuclear cu Rusia

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaВизит главы МИД РФ С. Лаврова в Южную Корею
Визит главы МИД РФ С. Лаврова в Южную Корею  - Sputnik Moldova, 1920, 27.08.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Coreea de Sud a încheiat un acord în valoare de 3 trilioane de woni (2,25 miliarde de dolari) cu corporația nucleară rusească de stat Rosatom.
BUCUREŞTI, 27 aug – Sputnik. Coreea de Sud a încheiat un acord în valoare de 3 trilioane de woni (2,25 miliarde de dolari) cu corporația nucleară rusească de stat Rosatom pentru furnizarea de componente și construirea de clădiri de turbine pentru prima centrală nucleară din Egipt, au declarat joi oficialii coreeni.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Energiei, compania de stat Korea Hydro & Nuclear Power a încheiat un contract pentru furnizarea de materiale și echipamente pentru proiectul egiptean El Dabaa.
Luna trecută, Rosatom a început lucrări de construcție în orașul egiptean de coastă Dabaa, la aproximativ 130 de kilometri nord-vest de Cairo. Se așteaptă ca unitatea să cuprindă patru reactoare cu o capacitate de 1,2 gigwatti fiecare.
Firma sud-coreeană a fost subcontractată de Atomstroiexport din Rusia, unitate a Rosatom, pentru a furniza anumite materiale și echipamente, precum și pentru a construi clădiri cu turbine și alte structuri în zonă, potrivit RT.
Oficiali de la Biroul Prezidențial și ai Ministerului Comerțului din Coreea de Sud au declarat că a fost consultat Washingtonul în prealabil cu privire la contract pentru a se asigura că tehnologiile furnizate de Seul nu vor încălca sancțiunile SUA împotriva Rusiei.
Rosatom, unul dintre liderii mondiali din industria nucleară, este unul dintre puținii giganţi rusești controlați de stat care nu sunt vizaţi de sancțiunile occidentale.
Репетиция воздушной части парада Победы - Sputnik Moldova, 1920, 26.08.2022
Editoriale
Occidentul este îngrijorat de posibilitățile cosmice ale avioanelor de luptă MiG-31I
Fluxul de știri
0