Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Resursele RIA Novosti și Sputnik au respins un puternic atac DDoS din străinătate

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Accesați arhiva multimediaResursele RIA Novosti și Sputnik au respins un puternic atac DDoS din străinătate
Resursele RIA Novosti și Sputnik au respins un puternic atac DDoS din străinătate - Sputnik Moldova, 1920, 26.08.2022
Abonare
Resursele RIA Novosti și Sputnik au respins un puternic atac DDoS din SUA, Marea Britanie și Ucraina
CHIȘINĂU, 26 aug - Sputnik. Resursele emblematice RIA Novosti și Sputnik au respins un puternic atac DDoS din străinătate, care a durat aproape o zi, au declarat pentru RIA Novosti specialiștii tehnici ai grupului media Rossiya Segodnya.
"Atacul a început ieri după ora 18:00, acum toți vectorii de atac au fost opriți sau nivelați. Atacul a fost efectuat din multe țări, dar printre principalele surse se numără SUA, Marea Britanie, Ucraina și Thailanda. Au fost multe din Rusia, probabil, unii este un serviciu cloud rusesc”, a spus un reprezentant al serviciilor tehnice.
Potrivit acestuia, cel mai probabil, au acționat aceiași hackeri care încercaseră deja să pirateze resursele RIA Novosti și Sputnik la sfârșitul lunii februarie.
„Am lucrat aproximativ după aceeași schemă, dar mai profund, mai sofisticat, mai pregătiți, ținând cont de încercările trecute, distribuite și cu mulți vectori. Atacul nu a fost doar asupra resurselor noastre web emblematice: scopul principal al hackerilor a fost dezactivarea întregii infrastructuri IT a grupului media, serviciile sale externe și interne și sistemele informaționale. Este evident că toate opțiunile și posibilitățile au fost elaborate intenționat și profesional pentru a atinge obiectivul cât mai mult posibil”, a conchis specialistul tehnic al grupului media.
La sfârșitul lunii februarie și începutul lunii martie, site-urile RIA Novosti și Sputnik din întreaga lume au fost supuse unor atacuri masive de hackeri pe fundalul grupului Anonymous care declara un război cibernetic împotriva Rusiei și sancțiuni occidentale în domeniul IT, dar specialiștii presei Rossiya Segodnya grupul a respins cu succes toate încercările de hacking.
Fluxul de știri
0