Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Comuniștii și socialiștii nu participă la ședința e astăzi a Parlamentului

© Sputnik / Mihai CarausМарш сторонников Блока коммунистов и социалистов
Марш сторонников Блока коммунистов и социалистов - Sputnik Moldova, 1920, 26.08.2022
Abonare
Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor nu va participa la ședința de astăzi a Legislativului
CHIȘINĂU, 26 aug - Sputnik. Deputații din opoziție sunt nemulțumiți de propunerile majorității parlamentare de modificare a Legii Bugetului de stat.
„Astăzi, în această ședință extraordinară, Guvernul nu vine cu nicio măsură anticriză…cu nicio soluție pentru combaterea crizei alimentare. Ei vor să găsească surse suplimentare din TVA-ul produselor importate. Adică, cetățenii procură mărfuri străine, achită prețuri majorate, iar din TVA guvernarea vrea să facă binefacere”, a declarat Vlad Batrîncea.
Amintim că în 20 de minute deputații se întrunesc în ședință în cadrul unei sesiuni extraordinare convocate pentru perioada 26 august – 8 septembrie 2022.
Hotărârea a fost adoptată de Biroul permanent la solicitarea președintelui Parlamentului, Igor Grosu, și este motivată de necesitatea examinării și adoptării în mod prioritar a unor măsuri de ordin legislativ.
Astfel, proiectul ordinii de zi a ședințelor din sesiunea extraordinară a Parlamentului pentru perioada 26 august – 8 septembrie 2022, aprobat de Biroul Permanent, include proiectele de modificare a Legii bugetului de stat, Legii bugetului asigurărilor sociale de stat și Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul 2022.
Protest la sediul Delegației UE la Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 26.08.2022
Societate
Protest la sediul Delegației UE la Chișinău
Fluxul de știri
0