Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce evenimente vor avea loc de Ziua Independenței – 27 august 2022

© Sputnik / Miroslav RotariПразднование Дня независимости в Молдове
Празднование Дня независимости в Молдове - Sputnik Moldova, 1920, 26.08.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Pe 27 august, când se împlinesc 31 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova, în Capitală vor fi organizate mai multe evenimente culturale.
CHIȘINĂU, 26 aug - Sputnik. Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, programul manifestărilor va începe la ora 8:30 cu depuneri de flori la monumentul „Maica îndurerată” și la monumentul lui Ștefan cel Mare, după care conducerea țării va participa la festivitatea de inaugurare a Sărbătorii Naționale „Ziua Independenței Republicii Moldova”, care va începe cu discursul președintei Maia Sandu.
După care, pe scena din Piața Marii Adunări Naționale vor evolua: orchestra simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, orchestra Prezidențială, orchestra MAI, Capela corală academică „Doina”, solista Mariana Bulicanu, studioul muzical-coral „Lia-Ciocârlia”, BrioSonores, Igor Podgoreanu, Cătălin Josan, dar și violoniștii Alexandra Conunova și Ilian Gîrneț.
Pe lângă spectacolul tematic „Moldovă, tu ești patria mea!”, manifestarea va cuprinde și uvertura „Gânduri pentru și despre țară”, care presupune proiectarea colajului documentar „Moldova suverană”. Programul va culmina cu defilarea fanfarelor militare în Piața Marii Adunări Naționale.
Iar seara, cu începere la ora 18.00, pe scena din centrul capitalei vor cânta Cristofor Aldea-Teodorovici, Formația Zdob și Zdub & Frații Advahov și Ansamblul de Muzică Populară „Fluieraș”.
Manifestări dedicate Zilei Independenței vor avea loc, pe 27 august, în toate localitățile din țară.
Fluxul de știri
0