Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Rusia este gata să ajute Africa să îşi dezvolte proiectele energetice

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaForumul economic Rusia-Africa
Forumul economic Rusia-Africa - Sputnik Moldova, 1920, 25.08.2022
Abonare
Ministerul Energiei din Rusia este gata să ajute Africa să îşi dezvolte proiectele energetice pentru a crește aprovizionarea cu hidrocarburi pentru piețele locale, care încă suferă din cauza penuriei energetice.
BUCUREŞTI, 25 aug – Sputnik, Doina Crainic.Consolidarea securității energetice a țărilor africane, aprovizionarea continentului cu „resurse energetice de înaltă calitate”, dezvoltarea comerțului sunt factorii avuţi în vedere în parteneriatul energetic dintre Rusia și țările africane, s-a declarat în cadrul unei întâlniri între Pavel Sorokin, prim-adjunctul Ministrului rus al Energiei, și Nj Ayuk, președintele executiv al Camerei Africane pentru Energie (AEC), care a avut loc pe 22 august la Moscova.
„Suntem pregătiți să dezvoltăm mai multe proiecte comune, prin care este posibilă creșterea semnificativă a ofertei de resurse către piețele locale, pentru a contribui la consolidarea generală a securității economice a țărilor noastre prietene”, a dat asigurări Pavel Sorokin, potrivit comunicatului de presă transmis de Ministerul rus.
Președintele AEC a vorbit despre situaţia energetică vulnerabilă a țărilor africane, deși continentul este înzestrat cu un potențial ridicat de hidrocarburi.
„Cooperarea noastră este foarte importantă în acest moment, într-o perioadă dificilă pentru economia mondială. Africa încă suferă din cauza penuriei de energie. Consider că dezvoltarea proiectelor existente și analiza unor noi proiecte promițătoare pot fi în folosul țărilor continentului nostru”, a comentat Nj Ayuk.
De asemenea, Ayuk a vorbit despre importanța proiectelor de investiții și a unui parteneriat multilateral.
Rusia „poate ajuta în stimularea investițiilor și a know-how-ului” în Africa, astfel încât „continentul să beneficieze de bogăția sa de resurse naturale”, a mai declarat Nj Ayuk, potrivit comunicatului de presă al Organizației Africane de Presă (APO).
Conform estimărilor, continentul dispune peste 125 de miliarde de barili de rezerve dovedite de țiței și de 12,9 trilioane de metri cubi de gaze naturale.
Fluxul de știri
0