Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Remunerare pentru munca în condiții de risc sporit pentru sănătate: Cine va beneficia

© Sputnik / Mihai CarausBancomat
Bancomat - Sputnik Moldova, 1920, 25.08.2022
Abonare
Angajații Ministerului Afacerilor Interne vor beneficia de anumite sporuri salariale. Iată condițiile.
CHIȘINĂU, 24 aug - Sputnik. Unii angajați din cadrul Ministerului Afacerilor Interne vor primi sporuri de compensare. De această remunerare vor beneficia angajații din domeniul ordinii și securității publice pentru munca prestată în condiții de risc sporit pentru sănătate.O decizie în acest sens a fost aprobată, astăzi, de Executiv.
Proiectul prevede alocarea a circa 7 milioane 847 mii de lei din fondul de intervenție al Guvernului. Dintre aceștia, 7 milioane 470 de mii de lei vor fi acordate Inspectoratului General al Poliției, iar circa 376,2 de mii de lei - Inspectoratului General de Carabinieri.
Banii vor fi folosiți pentru acordarea sporului de compensare celor 5 524 de angajați implicați în măsuri de prevenire și combatere a COVID-19, în perioada 14-23 februarie 2022.
Pentru achitarea sporului nu au fost aprobate mijloace financiare în bugetul MAI, dat fiind faptul că nu este un spor cu caracter permanent și se achită doar după stabilirea categoriilor de beneficiari de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.
валюта - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2022
Economie
Aviz pozitiv pentru modificarea Legii bugetului de stat: Ce se schimbă
Fluxul de știri
0