Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Aviz pozitiv pentru modificarea Legii bugetului de stat: Ce se schimbă

© Sputnik / Mihai Carausвалюта
валюта - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2022
Abonare
Cabinetul de miniștri a aprobat pozitiv pentru modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2022.
CHIȘINĂU, 24 aug - Sputnik. Legea bugetului de stat pentru anul 2022 urmează a fi modificată. Cabinetul de miniștri a aprobat pozitiv pentru modificarea Legii.
Potrivit notei informative a proiectului, la modificarea acestui proiect de Lege a dus încetinirea economiei naționale cauzată de criza energetică, inflația galopantă, războiul din Ucraina, conjunctura externă complicată.
În nota informativă este precizat că parametrii bugetari au fost consultați cu misiunea Fondului Monetar Internațional în luna iulie a acestui an.
Astfel, volumul bugetului de stat pentru anul 2022 față de volumul aprobat se majorează la venituri cu 5 269,8 milioane de lei, adică cu 10% și va constitui aproape 58 de milioane de lei.
La cheltuieli se majorează cu peste trei milioane de lei și va constitui peste 75 216 de milioane de lei. Nota informativă arată că deficitul se micșorează cu peste două milioane de lei și va constitui 17 245 de milioane de lei.
rafinării - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2022
Internațional
Turcia îşi dublează importurile de petrol rusesc
Fluxul de știri
0